VACATURES

4WEST ZOEKT STAGIAIR(E)S:

Vacature Stagiaire projectmedewerker voor student aan de MBO bijv. cultureel organisator/ Leisure & Hospitality


Beschrijving organisatie


4West zoekt één stagiair(e) voor de periode september 2019 t/m juni 2020 die een klein en gezellig team wilt versterken. Het is een afwisselende en uitdagende stage met veel verantwoordelijkheid en verschillende taken.

 

4West is een professionele en inspirerende organisatie in Amsterdam Nieuw West. Wij bieden lessen en projecten in de discipline theater, dans, muziek, muziektheater, freerunning en beeldende kunst aan 800 kinderen in de leeftijd van 2 t/m 16 jaar. Elk seizoen sluiten we af met het 4West Festival in Theater de Meervaart, waar iedere groep zich presenteert.

 

Taken/verantwoordelijkheden:

Je organiseert de open dag van 4West en helpt mee met het organiseren van andere evenementen, waaronder het 4West festival. Je verricht verschillende productionele werkzaamheden, waaronder het maken van een plan van aanpak, publiciteitsplan, social mediaplan, draaiboek en productionele werkzaamheden. Tijdens het evenement heb je een coördinerende taak, waarbij je onder andere vrijwilligers aanstuurt. Daarnaast houd je de project- en leerling administratie bij, waarbij de taken bestaan uit; inschrijven van leerlingen, betalingen, contact met de ouders en docenten, correspondentie en het maken van jaarroosters. Onderdeel van de stage is 1 middag/avond beheer op onze leslocatie.

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) die zelfstandig kan werken, communicatief vaardig is en affiniteit heeft met kunst, cultuur en talentenontwikkeling. Daarnaast ben je stressbestendig, flexibel, initiatiefrijk en ben je bereid om af en toe ’s avonds of in het weekend te werken.

 

Informatie 4West:
4West is voor kinderen van 2 tot 16 jaar  die les willen volgen in dans, theater, muziektheater, dj, zang, freerunning en atelier op verschillende niveaus. Meer dan 800 kinderen volgen inmiddels lessen bij 4West en dat aantal groeit ieder jaar!

 

Algemene informatie:
- Start: eind september 2019
- Beschikbaar: minimaal 5 maanden en minstens 3 dagen per week
- Studierichtingen o.a.: MBO cultureel organisator/ Leisure & Hospitality /  MBO event producer / marketing communicatie

 

4West is onderdeel van de educatie- en talentontwikkelingsafdeling van Theater de Meervaart in Osdorp voor kinderen en jongeren van 2 tot 25 jaar. Je krijgt dus ook zicht op het reilen en zeilen in Theater de Meervaart. Voor de stage ontvang je maandelijks een vergoeding van € 200,- (gebaseerd op 4 dagen).

Interesse?
Heb jij interesse in een stage bij 4West? Mail dan voor 27 juni een brief met motivatie + CV naar info@4west.nl ter attentie van Annekatrien Gielkens. Voor meer informatie bel naar 020-4107488.

 

-----------------------------------------------------

 

Vacature Stagiaire Dansdocent voor 4e jaars student

 

Beschrijving organisatie

Jeugdtheaterschool 4West is een professionele en inspirerende organisatie in Amsterdam Nieuw West. Wij bieden lessen en projecten in de discipline theater, dans, zang, freerunning, dj, muziektheater en beeldende kunst aan kinderen in de leeftijd van 2 t/m 16 jaar. 4West is onderdeel van theater de Meervaart. Bij 4West staat het theater maken en de theatrale ervaring op de eerste plaats. Elk seizoen sluiten we af met het 4West Festival in Theater de Meervaart, waar iedere groep zich presenteert.

 

Het team

Het team van 4West bestaat uit theater-, zang en dansdocenten die zijn afgestudeerd aan één van de Hogescholen voor de Kunsten en ervaring hebben als docent en in het werkveld als maker of uitvoerend kunstenaar. De docenten worden praktisch en inhoudelijk ondersteund vanuit het kantoor en begeleid door danscoördinator Lynn Bartels. Tijdens de verplichte docentendagen is er binnen het team een uitwisseling over inhoud, inspiratie en pedagogiek.

 

Opzet van het seizoen

Het seizoen bestaat uit wekelijkse lessen in de periode van september 2019 t/m april 2020 en wordt afgesloten met een korte presentatie per groep in het weekend van 9 t/m 12 april. Het aanbod bestaat uit kunsteducatie als vrijetijdsbesteding en vindt plaats na basisschooltijden. De eerste helft van het seizoen staat in het teken van het onderzoeken, aanleren en/of verdiepen van vaardigheden. In deze periode zoekt de docent de aansluiting bij en verrijkt het de belevingswereld en het referentiekader van de kinderen. De tweede helft van het seizoen staat in het teken van het maken en repeteren van de eindpresentatie/voorstelling.

 

Functie eisen

4West verwacht van haar stagiaires dat ze een uitdaging zien in het maken van danstheater en het ontwikkelen van artistiek inhoudelijke vaardigheden. Binnen de lessen kan en wil je gebruik maken van de eigenheid van kinderen om deze vervolgens theatraal in te zetten. Je ziet het als een uitdaging om met kinderen te werken die soms een korte spanningsboog hebben en je kunt dit positief vertalen. We verwachten dat een stagiaire flexibel is, open staat voor artistieke en lesinhoudelijke feedback en deze ook kan verwerken. De danslessen kun je zelfstandig voorbereiden om deze vervolgens voor te leggen aan je stage begeleider van 4west. De lessen geef je zelfstandig en Lynn Bartels is regelmatig aanwezig om te kijken. Je hebt wekelijks contact met haar over de gang van zaken. Je kunt zelfstandig werken en bent betrokken bij de organisatie en goed in de omgang met collega’s en ouders.

 

Om in aanmerking te komen voor een stageplaats moet je in het 4e jaar zitten van één van de HBO opleidingen Docent Dans. Je bent beschikbaar op woensdag om je lessen te geven en eventueel ook om in te vallen op zaterdag. Ook geef je les op onze open dag, ben je aanwezig op onze drie docentendagen (de datum is nog nader te bepalen) en tijdens het 4west festival op 9, 11, 12 en 13 april april 2020.


Geboden

Onder begeleiding van 4West geef je gedurende een heel seizoen zelfstandig les aan twee klassen op woensdag middag. Je krijgt ruimte voor je persoonlijke vakmatige ontwikkeling, onderzoek en draait mee als volwaardig onderdeel van het 4West team. We zijn op zoek naar dansdocenten voor de disciplines streetdance en klassiek ballet voor kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. Voor de stage ontvangt de student maandelijks een vergoeding van € 100,-  per maand.

 

Contact

Reacties, voorzien van een motivatiebrief en cv kan je mailen naar lbartels@meervaart.nl t.a.v. Lynn Bartels. Voor meer informatie kun je bellen naar 06-14452447 of kijken op www.4west.nl

 

 

© 2004-2019 4West